Omgeving

De camping ligt midden op midden op de Veluwe, op loopafstand van het dorp Epe. De gemeente Epe kent twee kernen bestaande uit Vaassen, Epe - Oene .

Het is een levendige gemeente met ruim 33.000 inwoners, bestaat uit de dorpen Emst, Epe, Oene en Vaassen, met de buurtschappen zoals Gortel, Wissel, Zuuk, Tongeren, Niersen en Vemde.

De Noord-Oost Veluwe is een recreatiegebied met veel natuurschoon. In Epe zijn duizenden hectaren natuur. Er zijn door de bossen en over de heidevelden prachtige ruiter-, wandel- en fietsroutes uitgezet. Ook onze omgeving is bij uitstek geschikt voor wandelen, fietsen en genieten van de prachtige natuur. Een leuke camping , in de nabijheid van het amusementspark de Wissel is in de buurt. Ook heeft Epe goede ontspanningsmogelijkheden.

Enkele filmpjes van Erik Peek geven een idee van de verrassende directe omgeving. In de omgeving liggen Emst en Hierden (bij Harderwijk) met elk een Wellnesscentrum, respectievelijk De Veluwse Bron en De Zwaluwhoeve.

Epe is gelegen in de driehoek Zwolle, Apeldoorn en Harderwijk, welke plaatsen met de auto in zo'n 20 minuten zijn te bereiken. Epe heeft een leuk winkelcentrum en restaurants. Bij Emst is o.a. het recreatiegebied Kievietsveld gelegen, met een waterskicentrum. Tussen Emst en Vaassen bevindt zich een kaarsenmakerij en een forellenvijver. In de bossen tussen Epe en Heerde is het zwemwater het Heerderstrand gelegen. Ook bevinden zich bij de randmeren enkele stranden.

l Veluwe en Pouwel Bakhuis te Wapenveld. http://youtu.be/cjQ4hbfRZ1s 

Molen de Vlijt. http://youtu.be/bk1N6l_dS34

Promo Heerde. http://youtu.be/EvxH1yosdNo 

Schaapskooi. http://youtu.be/kD37zz2jk7w 

En de Waterrijke Veluwe. Epe -Heerde - Oldebroek en Hattem www.youtube.com/watch?v=qEQWipsn9fA

Recreatie verblijf is mogelijk middels kamperen, seizoenplaatsen en vaste staanplaatsen.

U bent bij ons 25 km. van Zwolle, 15 km van Apeldoorn, 20 km. van Harderwijk. Elburg of het Veluwemeer. In de zomermaanden worden in Epe vele evenementen georganiseerd. Een bezoek aan het iets verder gelegen culinaire dorp Vierhouten is niet te versmaden. 

Jazz

Elk week-eid zijn er gedurende de zomermaanden gartis jazaa-concerten in Epe 

Attracties in de omgeveing :

Dierenpark Wissel   te Epe  www.wisselzoo.nl

Emst: Sauna de Veluwse Bron      www.develuwsebron.nl  

Forellenkwekerij 't Smallert  www.smallert.nl 

Teuge: Vliegveld (rondvluchten / parachutespringen)

Apeldoorn : Apenheul en voor de kinderen het pretpark Julianatoren.Cultureel Centrum Orpheus, Apenheul, Berg en Bos.

Paleis het Loo: www.paleishetloo.nl

Coda museum:  www.coda-apeldoorn.nl

Arnhem: Burgersdierenpark en het Openluchtmuseum

Zwolle: het Ecodrome

Harderwijk: Dolfinarium

Biddinghuizen: Walibi World

Nunspeet: Subtropisch Zwembad de Brakeheidskamernuspeet.nl

Otterloo: Kroller Muller museum.  www.kmm.nl

Apeldoorn : Apenheul www.apenheul.nl

Hoenderloo: Park de Hoge Veluwe www.hogeveluwe.nl

Paleis Het Loo : www.paleishetloo.nl

Over de Veluwe

De Veluwe is een overwegend beboste landstreek in de Nederlandse provincie Gelderland en een voormalig kwartier van het hertogdom Gelre. De Veluwe meet ongeveer 1000 km². Een gebied met een oppervlakte van 91.200 ha is aangemerkt als Natura 2000-gebied. Kloksgewijs vanaf de stad Hattem in het noorden wordt het gebied ruwweg begrensd door Apeldoorn, Dieren, Arnhem, Wageningen, Ede, Barneveld en Harderwijk.

Grote delen van de Veluwe bestaan uit stuwwallen uit de Saale-ijstijd. Ten noorden van Rheden, in het Nationaal Park Veluwezoom ligt bij het Rozendaalsche veld het Signaal Imbosch, het hoogste punt van de Veluwe op 110 meter hoogte. Dit is de hoogste stuwwal van Nederland en het hoogste punt van Nederland buiten Zuid-Limburg.

In het noorden liggen onder andere het stuifzandgebied Leuvenhorst en het Leuvenumse Bos; ter hoogte van Apeldoorn bevindt zich Kroondomein Het Loo, dat met 10.400 hectare het grootste landgoed in Nederland is. Ten onrechte wordt de Veluwe soms gelijkgesteld met Nationaal Park De Hoge Veluwe dat er minder dan een twintigste deel van uitmaakt.